HestiCare

Het Manusje

Bedoeld om de zelfredzaamheid te vergroten

Het Manusje is een webbased applicatie, bedoeld om ouderen zelfredzamer te maken en hen te stimuleren deel te nemen aan de maatschappij. Via een eenvoudige en zeer gebruiksvriendelijke interface heeft de gebruiker van Het Manusje toegang tot precies die functies die voor uw cliënten en/of uw organisatie belangrijk zijn. Het Manusje kan worden geopend vanaf een pc (eventueel met touchscreen) of een tablet, zoals de iPad.

Wat kan Het Manusje?

Het Manusje is standaard voorzien van een aantal krachtige functies. Maar op uw verzoek kunnen er nieuwe functies aan worden toegevoegd.

Beeldbellen

Met één druk op de knop kan de gebruiker contact leggen met familie, vrienden, of naasten. Communiceren met een fantastische beeld en geluidskwaliteit.

Video- en fotoalbums

Beelden zeggen soms meer dan woorden. Om herinneringen op te halen of instructies goed over te brengen, is het Manusje voor van een video- en fotoalbum. De inhoud kan op afstand beschikbaar worden gesteld en worden beheerd.

Spelletjes

Het Manusje kan worden voorzien van spelletjes, bijvoorbeeld om het geheugen te trainen.

Agenda

Via de agendafunctie wordt de gebruiker geattendeerd op afspraken. Dat kan zowel met een beeld en/of geluidsignaal, maar ook met een tekst die in beeld verschijnt of een ingesproken boodschap. Bijvoorbeeld door degene die de afspraak heeft gemaakt.

Alarm

Met één druk kan direct contact worden gelegd met de zorgcentrale. Op basis van deze melding, kan als dat nodig is, direct hulp worden ingeschakeld.

Boodschappendienst

Via het scherm kunnen boodschappen worden besteld als iemand niet in staat is om dit zelf te doen.

Sociale media

Het Manusje kan worden voorzien van een vereenvoudigde versie van Twitter. De gebruiker kan op eenvoudige wijze tweets plaatsen of volgen. Op voorhand kan een groep worden aangemaakt om berichten te delen of vragen te stellen. Bijvoorbeeld om te vragen of iemand een boodschap kan doen.

Domotica

Om de zelfdredzaamheid nog verder te vergroten kunnen tal van domotica toepassingen aan Het Manusje worden gekoppeld. Denk hierbij aan het bedienen van verlichting of het openen van de voordeur.

Uiterst gebruiksvriendelijk

Ouderen zijn direct enthousiast over
Het Manusje

Het Manusje bevat grote pictogrammen die helder aangeven om welke toepassing het gaat. Alle toepassingen in Het Manusje hebben een simpele aan/uitknop. Waardoor met één druk op de knop terug kan worden gekeerd naar het hoofdmenu. Het Manusje is veelvuldig getest onder ouderen boven de 80 jaar. Uit deze test bleek dat geen enkele internetervaring nodig is om met Het Manusje te werken. Ouderen die niets van computers wilden weten of dachten er niets aan te hebben, werden tijdens het testen
direct enthousiast en gaven aan Het Manusje graag te gebruiken.