Beeldbellen

Wat is het?

Beelden zeggen meer dan woorden

Met Beeldbellen communiceren uw cliënten met uw zorgmedewerkers, externe ondersteuners en met familie en vrienden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een beeldtelefoon met een zeer gebruiksvriendelijke interface. Naast bellen op basis van een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit kan Beeldbellen nog veel meer. Denk hierbij aan functies als nieuwsberichten weergeven, een agenda waarin betrokkenen afspraken kunnen inplannen, een foto of video album, of een koppeling naar een video deur-intercom. Beeldbellen maakt het ook mogelijk om kerkdiensten terug te luisteren.

Waarom Beeldbellen?

De fysieke aanwezigheid van een hulpverlener is niet altijd nodig. Beeldbellen heeft vergeleken met een gewoon telefoongesprek een grote meerwaarde. Beelden zeggen namelijk meer dan woorden. Even zien hoe het met iemand gaat, of snel een goede indicatie krijgen van de gezondheidstoestand van een cliënt. Het zijn slechts een paar voorbeelden. Beeldbellen is een eenvoudige en laagdrempelige manier om zorg op afstand te leveren. Bovendien bevordert het de zelfredzaamheid van uw cliënten en voorkomt het een isolement.

Hoe werkt het?

Met één klik kan iedere functie worden geactiveerd

Beeldbellen is snel en eenvoudig te implementeren binnen uw organisatie. De Beeldtelefoon wordt ingesteld voor gebruik en voorzien van de functies die u wilt. Een eenvoudige internetverbinding is voldoende om er direct mee aan de slag te gaan. De beeldtelefoon is voorzien van een uiterst gebruiksvriendelijke touchscreen interface waarmee met één klik iedere functie kan worden geactiveerd. Uw cliënten bellen door op een foto te klikken. Natuurlijk kan de beeldfunctie ook eenvoudig worden uitgeschakeld.

“Diafaan werkt met Beeldbellen. De keus voor Beeldbellen is gemaakt vanwege de eenvoud en het gemak voor de cliënt. De beeldtelefoon is erg klantvriendelijk en eenvoudig in gebruik. De beeld- en geluidskwaliteit zijn prima. Cliënten vinden het fijn om met behulp van Beeldbellen zorg en aandacht van onze zorgmedewerkers te krijgen.”

Francien Leenders | Coördinator Zorg op Afstand,
Diafaan Zorggroep

In welke situaties

Beeldbellen is een veelzijdige dienst die in diverse situaties veel toegevoegde waarde te bieden heeft.

Thuiszorg

De cliënt bepaalt wanneer er contact is met de zorgverlener. Hij of zij heeft dus de regie in handen. Bovendien vinden sommige cliënten het prettig om wat minder bezoek van zorgverleners te krijgen.

Kleinschalige woonvoorzieningen

Binnen kleinschalige woonvoorzieningen zijn niet alle zorgdisciplines aanwezig. Externe partijen kunnen via Beeldbellen ondersteunende taken leveren aan cliënten (bijvoorbeeld logopedisten).

Verpleeg- en verzorgingstehuizen

Voor cliënten in verpleeg- en verzorgingstehuizen is Beeldbellen een mooie oplossing om in contact te blijven met familie en vrienden.

Cliënten met dementie

De eenvoudige bediening in combinatie met herinneringsfuncties maken Beeldbellen ook zeer geschikt voor cliënten met dementie.

Financieel interessant

Beeldbellen is niet duur om in te zetten. Een standaard internetverbinding is voldoende. Per cliënt is sprake van een vast laag bedrag per maand voor de dienst zelf. De combinatie van lage kosten om het in te zetten en de flinke tijdbesparing die het oplevert, maken Beeldbellen een interessante oplossing. Natuurlijk nog afgezien van de uitstekende service die u verleent aan uw cliënten.

De voordelen op rij

Tijd- en kostenbesparend

Niet voor alle zorgtaken is fysieke aanwezigheid nodig. Voor veel zorgtaken kan Beeldbellen worden ingezet. Dit bespaart tijd en bijvoorbeeld reiskosten.

Klantvriendelijk

Uw cliënten zien uw zorgmedewerkers en u levert uw cliënt een uitstekende service.

Verhoogt de zelfredzaamheid

Beeldbellen beschikt over diverse functies die de zelfredzaamheid van uw cliënten verhogen.

Voorkomt een isolement

Cliënten staan via Beeldbellen ook direct in contact met familie en vrienden.

Gebruiksvriendelijk

Voor het gebruik is geen uitgebreide uitleg nodig. Uw organisatie en uw cliënten kunnen er direct mee aan de slag.

Geen computer of beeldscherm

Beeldbellen werkt met een beeldtelefoon. In tegenstelling tot andere oplossingen is er geen sprake van een computer of beeldscherm in de woonruimte van uw cliënt.

Direct inzetbaar

Beeldbellen is direct zonder grote infrastructurele aanpassingen binnen uw organisatie in te zetten. Het is een plug-and-play dienst.

Neem contact met ons op voor een demonstratie van Beeldbellen.