HestiCare

De Camerakoffer

eHealth toepassingen zoals videomonitoring moeten overal kunnen werken. Daarom heeft HestiCare de Camerakoffer ontwikkeld. De beelden kunnen vanaf iedere locatie worden geraadpleegd en eventueel worden opgenomen, met behulp van een pc, smartphone, of tablet. Per gebruiker kunnen de toegangsrechten worden bepaald.

Wanneer zet u de camerakoffer in?

 

Uitvoeren en/of controleren van verpleegtechnische handelingen

Door de inzet van de camerakoffer kan de verpleeghuisarts, specialist, huisarts, verpleegkunidg specialist of fysiotherapeut, eenvoudig “virtueel” over de schouder van de verzorgende meekijken en een advies over de behandeling geven. Bijvoorbeeld bij wondverzorging. Dat bespaart tijd en reiskosten. Bovendien wordt de kwaliteit van zorg verbeterd, omdat diegene die meekijkt een behandeling, als dat nodig is, eerder kan laten bijstellen.

Een andere situatie waarin de camerakoffer efficiënt kan worden ingezet is bij verpleeg-technische handelingen waar een tweede verpleegkundige de handeling moet
controleren. Deze tweede verpleegkundige kan op afstand de handeling volgen.

Thuis na een operatie

De camerakoffer kan ook prima ingezet worden bij thuiswonende ouderen die bijvoorbeeld na een operatie weer naar huis mogen en daar nog zorg-op-afstand nodig hebben. Er hoeft geen internetaansluiting te worden aangelegd en de ‘zorg op afstand’ kan direct worden geleverd.

Andere voorbeelden:

    ● Als er een oogje in het zeil moet worden gehouden.
    ● Bij (tijdelijke) observatie tbv diagnostiek (arts, psycholoog, ergotherapeut, enz).
    ● Ter ondersteuning van mantelzorgers.
    ● Bij de inzet van actieve personenalarmering waarbij beeld nodig is.

 

Plug and Play, dus direct aan de slag

Het grote voordeel van de camerakoffer is de zeer eenvoudige werking. Voor het werken met de camerakoffer is geen opleiding of training nodig. Iedereen kan er dus direct mee aan de slag.

Uitstekende beeldkwaliteit

Voor de camera wordt gebruik gemaakt van een Axis IP-camera van zeer professionele kwaliteit. De camera beschikt over input- en output contacten en de ondersteuning van het H-264 protocol. De kwaliteit van het beeld is uitstekend. Deze is door een verpleeghuisarts getest op helderheid, scherpte en kleurechtheid van het beeld.

Geen vaste internetaansluiting nodig

Voor de internetverbinding wordt gebruik gemaakt van het 3G mobiel internet. Overal waar dit netwerk beschikbaar is, is de camerakoffer direct in te zetten.

Veel mogelijkheden

Er kan een alarm (hals/pols) zender aan de camera worden gekoppeld. Het is ook mogelijk om de camerakoffer te koppelen aan ons Omnicast videomanagement platform, waardoor het mogelijk wordt slimme software toe te passen ten behoeve van detectie van alarmen.